Labels

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Μπασιούκας: Παναιτωλικός για μπαράζ


Η οικονομική κρίση τον τελευταίο καιρό σίγουρα δεν ήταν δυνατόν να μην επηρεάσει και τον χώρο του ποδοσφαίρου. Ομάδες με ιστορία στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα λόγω χρεών. Ένας ποδοσφαιριστής που έχει κάνει δύο προσφυγές στις δύο τελευταίες ομάδες που αγωνίστηκε λόγω οικονομικών διαφορών είναι ο παίκτης του Εθνικού Φιλιππιάδας, Κώστας Μπασιούκας:
Κώστα καταρχήν σε ευχαριστώ που δέχτηκες με ευχαρίστηση να γίνει αυτή η συνέντευξη και θα ήθελα να ξεκινήσουμε με ένα σύντομο βιογραφικό σου.
Ευχαριστώ και εγώ με την σειρά μου. Ξεκίνησα την καριέρα μου από την Δόξα Άρτας. Ο επόμενος μου σταθμός ήταν η ομάδα νέων της ΑΕΚ, όπου αγωνίσθηκα για 2 χρόνια. Από εκεί αγωνίσθηκα για ακόμη 2 χρόνια στην Αναγέννηση Άρτας. Μετά από την Αναγέννηση αγωνίσθηκα στον Βύζα Μεγάρων για ένα χρόνο και στην Προοδευτική για 6 μήνες με τελευταίο μου σταθμό τον Εθνικό Φιλιππιάδας.
Κώστα από τις δυο τελευταίες ομάδες σου, έκανες προσφυγή και διεκδίκησες την ελευθέρα σου. Τελικά την ελευθέρα σου την πήρες αλλά θέλω να μας πεις αν πήρες και τα χρήματα σου.
Πήρα κάποια χρήματα, σίγουρα όχι όλα όσα διεκδικούσα γιατί υπήρξε συμβιβασμός και με τις δύο ομάδες.
Η πρώην σου ομάδα η Αναγέννηση Άρτας παραιτήθηκε από το πρωταθλημα, όπως και η Θράκη που αποβλήθηκε. Από την Αναγέννηση έφυγες με προσφυγή. Πιστεύεις ότι ήταν θεμα χρόνου να παραιτηθεί η Αναγεννηση από το πρωτάθλημα;
Από την ομάδα της Αναγέννησης είχα μείνει ήδη ελέυθερος πριν κάνω την προσφυγή. Δε διεκδίκησα την ελευθέρας μου. Όσο για την Αναγέννηση δεν πίστευα ποτέ ότι θα φτάσει σε αυτό το σημείο, γιατί είχε ανθρώπους που την αγαπούσαν και την στήριζαν αλλά την ύστατη στιγμή αυτό δεν έγινε.
Από τον Ιανουάριο στην Φιλιππιάδα. Πως είναι το κλίμα στην νέα σου ομάδα και αν υπάρχουν και εδώ τα οικονομικα προβλήματα που υπήρχαν στις προηγούμενες ομάδες σου;
Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα του Εθνικού οι άνθρωποι του με αγκάλιασαν αμέσως.Το κλίμα είναι πολύ καλό και η προσαρμογή μου στην ομάδα ήταν εύκολη. Όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι η διοίκηση είναι συνεπής κάτι που είναι πολύ σπάνιο για τα δεδομένα της Γ' Εθνικής.
Ποιοί ανθρωποι σε εχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα και για ποιους νιώθεις ευγνωμοσύνη;
Ο άνθρωπος που με βοήθησε σε όλους τους τομείς είναι ο πατέρας μου. Στο αγωνιστικό κομμάτι και στην ποδοσφαιρική νοοτροπία μου συνέβαλαν τα μέγιστα ο κ. Σπανός Δημήτρης και ο κ. Παπαδόπουλος Σούλης, δύο άνθρωποι καταξιωμένοι στο χώρο του ποδοσφαίρου που ξέρουν να κερδίζουν ένα ποδοσφαιριστή και να παίρνουν το 100% των δυνατοτήτων του.
Από την Αναγέννηση στον Βύζαντα Μεγαρων και από τον Βύζαντα στον Εθνικό Φιλιππιάδας με ενδιάμεσο σταθμό την Προοδευτική. Ποιες οι διαφορές ανάμεσα σε βόρειο και νότιο όμιλο;
Θεωρώ πως δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές ανάμεσα στου δύο ομίλους. Αν θα μπορούσαμε να διακρίνουμε κάποια διαφορά αυτή είναι οι αγωνιστικοί χώροι των γηπέδων του νοτίου ομίλου, οι οποίοι είναι ίσως λίγο καλύτεροι από του βορείου ομίλου.
Ποια ομάδα πιστεύεις ότι θα πάρει το εισητήριο για τη Β' Εθνική και ποια για το μπαράζ, και ποιες θα είναι οι άλλες δύο ομάδες που θα ακολουθήσουν τον Εθνικό Κατερίνης, την Αναγέννηση Άρτας και την Θράκη στο περιφερειακό πρωτάθλημα;
Σαφώς το προβάδισμα το έχει η Δόξα Δράμας που θεωρώ ότι είναι και η καλύτερη ομάδα του ομίλου και ο Παναιτωλικός που με το ρόστερ, το οποίο διαθέτει και την δυναμικη του σαν ομάδα θα κατάφερει να πάρει το εισιτήριο για το μπαράζ. Όσον αφορά για τις δύο ομάδες που θα ακολουθήσουν τις ήδη υποβιβασμένες πιστεύω ότι όλες οι ομάδες από την όγδοη θέση και κάτω θα παλέψουν για την παραμονή τους.
Την Κυριακή ο Εθνικός υποδέχεται τον Πυρσό Γρεβενών στην Φιλιππιάδα. Πιστεύεις ότι η ομάδα σου με νίκη θα εχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία;
Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς καθοριστικό για την παραμονή της ομάδος στην κατηγορία, το οποίο πρέπει να κερδίσουμε.


pigi:prevezasports.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVE CHAT