Labels

Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

"Χτύπησε" ξανά ο Κούγιας


Για ακόμη μία φορά ο αναπληρωτής πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, μίλησε για όλους και για όλα σε ραδιοφωνική εκπομπή στον σταθμό "Ράδιο Γ", ο οποίος κατήγγειλε και πάλι το παρασκήνιο που υπάρχει στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνική:

- Βλέπουμε πλέον στη Γ' Εθνική να βγαίνουν κι άλλες «φωνές» στη δημοσιότητα για το παρασκήνιο εκτός από τα δικά σας λεγόμενα. Αντιλαμβάνεστε πως πλέον κάτι έχει αλλάξει;


Όχι, δε νομίζω, απλώς κάποιοι που σιωπούσαν, βλέποντας πως η σιωπή δεν ωφελεί, καθώς στο τέλος το παρασκήνιο προάγει τα δικά του σχέδια, παραδειγματίζονται από το δικό μας παράδειγμα και αρχίζουν και μιλούν. Αυτό βέβαια έχει μια θετική άποψη μήπως και αφυπνιστούν κάποιοι, αν και νομίζω πως αν θέλεις πραγματικά να προσφέρεις ψάχνεις μόνος σου το θέμα και είναι γεγονός πως στη Γ' κατηγορία κανείς δεν μιλούσε τόσα χρόνια και άλλοι που έπρεπε να ψάχνουν δεν το έψαξαν. Χαίρομαι που και οι δικές μας παρεμβάσεις αρχίζουν και προκαλούν το ενδιαφέρον τον διοικούντων, όχι βεβαίως σε σοβαρό επίπεδο ακόμη, αλλά θέλω να πιστεύω κάτι θετικό γίνεται και τις τελευταίες ημέρες, επειδή δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς, ακόμα και ομάδες του παρασκηνίου, όπως ο Άγιος Δημήτριος, θα παίξουν, γιατί, πια, δεν μπορούν να κάνουν τίποτε άλλο, κατάλαβαν πως τους κοροϊδεύουν και είδατε τα λόγια του Ηλία Φυντάνη, για κάποιο τηλεφώνημα ακόμα και μετά το τέλος του ματς. Όλοι καταλαβαίνουμε τι σκοπούς εξυπηρετούσε αυτός ο αγώνας. Και αν δεν είχα θίξει εγώ αυτή την κατάσταση, σε μια προσπάθεια να προστατέψω την ομάδα μου, ήδη θα είχαν τελειώσει όλα.
Κανείς δεν μιλούσε για το ποιος είναι πίσω από την Ηλιούπολη. Εγώ ταξίδευα χθες με την οικογένειά μου στις Κυκλάδες και στο ίδιο σκάφος ήταν ο Τσακογιάννης με τους μπράβους του. Και πέρασα με τα παιδιά μου από μπροστά τους και δεν μου μίλησαν, όταν ανέβηκα στον επάνω όροφο, άρχισαν να γίνονται τηλέφωνα στο κινητό μου με απειλητικό περιεχόμενο και τους είπα ότι δεν χρειάζεται να κάνουν τηλεφωνήματα, ας έρθουν από πάνω. Θέλω, λοιπόν, να καταλάβετε πως η θρασυδειλία και το θράσος, τουλάχιστον για τη δική μας την ομάδα, έχουν ονοματεπώνυμο. Σιγά-σιγά έχουν ονοματεπώνυμο και για άλλες ομάδες, ο Άγιος Δημήτριος μίλησε για τους παίκτες του Φωστήρα, που παίζει την Κυριακή στην Ηλιούπολη, θέλω να πιστεύω πως θα πάρουν στις πλάτες τους το παιχνίδι αυτό, διότι υπάρχουν λεβεντόπαιδα στην ομάδα του Φωστήρα, αλλά το σημαντικό είναι το τι θα κάνουμε εμείς. Φτάσαμε στους 75 βαθμούς και να μείνουμε έξω από την άνοδο και ο Παναιτωλικός με 65 βαθμούς να παίξει μπαράζ. Κάναμε μια υπερπροσπάθεια και μονά-ζυγά είμαστε κερδισμένοι, διότι έχουμε καταλήξει σε έναν κορμό παικτών που θα τους έχουμε και του χρόνου και στις άλλες κατηγορίες. Έχουμε καταλήξει πως η διοίκηση η δική μας, μαζί με τους φιλάθλους και την Πολιτεία, μπορεί να κάνει πολλά πράγματα... Αν όλα αυτά συνοδευτούν με μια άνοδο, πιστεύω πως θα έχει επιτευχθεί το απόλυτο και ελπίζω να συμφωνείτε.

- Βεβαίως, ωστόσο η Πολιτεία, παρά τις τόσες καταγγελίες, δεν την έχουμε δει να μπαίνει ουσιαστικά στην υπόθεση.
Και τι να κάνουμε; Να γίνουμε Πολιτεία; Τα τελευταία χρόνια το ποδόσφαιρο είχε πέσει στα χέρια μιας συμμορίας, η οποία καθόριζε τα αποτελέσματα από το ’96 και μετά. Η «παράγκα» και μετά οι ίδιοι άνθρωποι συνέχισαν τις ίδιες συμπεριφορές και δεν άλλαξε τίποτα… Ένας συνεργάτης της «παράγκας» έκανε κουμάντο. Από εκεί και ύστερα κανείς δεν μιλούσε, φτάσαμε στο σημείο η καταξίωση του… μπράβου και του παράνομου να είναι ιδιοκτησία μιας ομάδας. Κοιτάξτε στο παρελθόν ποιοι ήταν ιδιοκτήτες των ομάδων, ακόμα και της Παναχαϊκής, είδαμε στο τέλος ποιους παρακαλούσαν να πάρουν τις ομάδας. Ενώ, σε όλο τον κόσμο, οι κορυφαίοι της εκάστοτε κοινωνίας είναι οι κορυφαίοι ιδιοκτήτες των ομάδων, εδώ στην Ελλάδα ήταν το κατακάθι. Εμείς μέχρι το τέλος θα δώσουμε τη μάχη μας, πιστεύω πως θα υπάρχουν απώλειες βαθμών, δηλαδή Ατσαλένιος – Ρόδος είναι καθαρό παιχνίδι, αλλά και Άγιος Δημήτριος – Ηλιούπολη, δυο από τις πιο βρόμικες ομάδες του ποδοσφαίρου θα παίξουν καθαρά μεταξύ τους, γιατί… ο θάνατος σου είναι η ζωή μου.

Και αυτή είναι η μεγάλη τους τιμωρία, γιατί πέρyσι ο Άγιος Δημήτριος, σαν ομάδα Β΄ Εθνικής, καθόρισε ποιοι θ’ ανέβουν και ενώ μου ζητούσαν διάφορα ποσά εμείς χάσαμε δύο βαθμούς και στο τέλος δεν ανεβήκαμε για έναν, ενώ οι άλλες ομάδες περνούσαν σαν τα… σούπερ μάρκετ. Είχε βγει και τιμοκατάλογος, μέχρι και τα γκολ κανόνιζαν και από εκεί και πέρα φέτος πάλι τα ίδια είχαμε, αλλά με διαφορετικό τρόπο, με τρομοκρατία και άλλα πράγματα και πάλι με τη βοήθεια της διαιτησίας. Στην Ηλιούπολη ο Τζουβάνος έκανε χειρουργείο και το ίδιο στο Άργος ο Χρήστου, τους καταγγέλλεις και δεν μιλούν λες και κάποιος τους έχει συμβουλεύσει. Είναι ένας δημοσιογράφος, ο οποίος έχει πάρει «εργολαβία» την Ηλιούπολη και ο οποίος είναι πολύ κοντά στην ΕΠΟ. Ο συγκεκριμένος είχε φέρει και παίκτες στην Παναχαϊκή και τα Χριστούγεννα κάναμε αμάν να τους διώξουμε, και εκεί που πήγαν τώρα είναι... 28η αλλαγή, ούτε στον πάγκο δεν είναι και στην Παναχαϊκή έπαιρναν 45.000 ευρώ ο καθένας. Αυτός ο δημοσιογράφος δεν συγχωρεί σε εμένα προσωπικά ότι έχασε το μεροκάματο και από εκεί και μετά βγάζει προς τα έξω διάφορες εντυπώσεις!

- Η υπόθεση του Άργους αναβλήθηκε για τις 29 Απριλίου και, όπως ειπώθηκε, ο κ. Ιωσήφ Μερτύρης συλλέγει στοιχεία ώστε να κινηθεί νομικά εναντίον σας. Τι σχολιάζετε γι’ αυτό;

Κατ΄αρχην ο κ. Μερτύρης, δεν κατέθεσε, δεν ισχύουν αυτά που λένε. Τι ακριβώς στοιχεία να συγκεντρώνει; Έχω κάνει συγκεκριμένες δηλώσεις που έχουν καταγραφεί στον Τύπο, υπάρχουν οι κασέτες στις εκπομπές. Επομένως τι στοιχεία να ψάξει; Μήπως δεν ξέρει πού μένω; Πώς με λένε; Τι δουλειά κάνω; Μήπως δεν μπορεί να διαβάσει ελληνικά, τι έχω πει; Αν είναι δυνατόν…

- Από εκεί και πέρα, στην Παναχαϊκή βλέπετε να μπαίνει μια οικονομική τάξη, διότι και εδώ γράφονται πολλά και διάφορα.
Οικονομική τάξη δεν μπαίνει γιατί δεν έχουμε πληρώσει. Η τάξη μπαίνει όταν πληρώνεις, το βέβαιο είναι πως αρχίζει και υπάρχει ένας χάρτης των υποχρεώσεων της Παναχαϊκής, κάθε μέρα έρχονται και καινούργια χρέη. Το λέω ευθέως, εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση, και αυτά τα χρέη, σύμφωνα με τη συμφωνία που έχουμε κάνει με τον κ. Μακρή, βαρύνουν τον ίδιο. Όταν αγόρασα το ποσοστό μου δεν γνώριζα αυτά τα χρέη, που μου απεκρύφθησαν! Είτε δεν τα γνώριζε ο κ. Μακρής είτε δεν μου τα είπε. Η σημασία είναι πως εγώ αγόρασα κάτι διαφορετικό αυτή τη στιγμή. Γνώριζα πως αν αγοράσω κάτι και δώσω αυτά τα χρήματα η ομάδα αυτή είναι ξεχρέωτη και τώρα γνωρίζω πως ακόμα και να πληρώσω αυτά τα χρήματα, η ομάδα δεν είναι ξεχρέωτη.

- Οπότε, τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει πως ή θα πληρώσει ο κ. Μακρής αυτά τα χρέη άμεσα…

- Ή διαφορετικά θ’ αποχωρήσετε;

Θα υπάρξουν εξελίξεις… Είναι δεδομένα αυτά τα πράγματα. Ο κ. Χριστακόπουλος δυο φορές έχει πάει στον κ. Μακρή και του έχει πει ποια είναι τα χρέη. Εγώ δεν αποχωρώ ποτέ… ξεχάστε το αυτό και να μην δημιουργούνται προβλήματα. Το βέβαιο είναι πως εγώ δεν θα αποχωρήσω και το βέβαιο είναι πως θέλω να προσχωρήσουμε μαζί με τον κ. Μακρή. Με μια διαφορά, πως δεν θέλω κάθε τόσο να με παίρνουν τηλέφωνο από το γραφείο μου και να έρχονται κάθε μέρα από την Πάτρα δύο δικαστικές αποφάσεις. Πρέπει να πληρωθούν οπωσδήποτε, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πληρωθούν. Είναι υποχρέωση του κ. Μακρή, να σας πω εγώ δεν πιστεύω πως ο κ. Μακρής γνώριζε γι΄ αυτά τα χρέη και δεν μου τα είπε, γιατί για τέτοια συμπεριφορά κατηγόρησε ο κ. Μακρής τον κ. Μουντζουρούλια, ότι αγόρασε μια ΠΑΕ που του έκρυψαν τα χρέη, δεν θέλω να πιστέψω ποτέ ότι έκανε αυτό σ’ εμένα, γνωρίζοντας το ποιος είμαι. Η συμφωνία είναι πως, σε ό,τι αφορά χρέη πριν από την 1/8/2008 είναι αποκλειστική υποχρέωση του κ. Μακρή. Η διαφορά είναι πως αυτά τα χρέη συνεχώς επιβαρύνουν, όταν δεν πληρώνονται και μπαίνουν οι προσαυξήσεις.

- Πήρε απάντηση ο κ. Χριστακόπουλος από τον κ. Μακρή τι θα γίνει;
Η απάντηση ήταν πως θα τα πούμε μετά το Πάσχα. Το θέμα, όμως, είναι πως αυτό πρέπει να τελειώνει και να τελειώσει μαζί με το πρωτάθλημα. Θέλω τη μεθεπόμενη Κυριακή, που τελειώνει στις 3 Μαΐου, θέλω στις 4 Μαΐου να ξέρω σαν εταιρεία τι έχουμε. Γιατί είμαι άνθρωπος της τάξεως και του προγραμματισμού.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVE CHAT