Labels

Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Ο Π. Ζουρούδης στο Sportnet - "Παραλίγο να πέσει η κερκίδα στο γκολ"

«Όλη η χρονιά μας αποτυπώθηκε στο χθεσινό παιχνίδι» αυτά τα λόγια ανήκουν στον Πέτρο Ζουρούδη. Ο εκ των χθεσινών θριαμβευτών με την φανέλα του Παναιτωλικού μίλησε στο Sportnet και εξηγεί πως οι «κυανοκίτρινοι» κέρδισαν την παρτίδα στο τέλος, ενώ προειδοποιεί ότι την επόμενη σεζόν «ο Παναιτωλικός θα είναι η αποκάλυψη»


Πέτρο ο τρόπος που πήρατε την νίκη και μαζί την άνοδο ήταν πιο γλυκός μετά τα όσα περάσατε όλη αυτή την χρονιά;
«Ο τρόπος που πήραμε το παιχνίδι μας ενθουσίασε περισσότερο και νομίζω ότι το πανηγυρίσαμε πιο πολύ ακόμα και αν κερδίζαμε με 3 ή 4 γκολ. Αυτό παιχνίδι ήταν πραγματικά όλη η χρονιά αποτυπωμένη πάνω του. Το πώς ξεκινήσαμε στραβά στα πρώτα παιχνίδια με πίεση, δεν μας έβγαιναν τα ματς και μετά καταφέραμε με επιμονή να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Του χρόνου θα είμαστε η αποκάλυψη της Β΄ Εθνικής και θα δεις, αφού ξαλαφρώσαμε από αυτό το βάρος. Όλα τα υπόλοιπα στην ομάδα είναι στην εντέλεια, παίκτες, διοίκηση και τεχνικό τιμ και θα πάμε πολύ καλά».
Περάσατε δύσκολα μέχρι να φτάσετε στην λύτρωση. Τι έφταιξε και ο Παναιτωλικός μέχρι ένα σημείο έδειχνε να χάνει το τρένο, παρότι θεωρούταν από όλους φαβορί;
«Η πίεση που νιώθαμε όλη την χρονιά ήταν απίστευτη. Για όλο τον κόσμο ήμασταν το φαβορί και έπρεπε να πάρουμε το πρωτάθλημα οπωσδήποτε. Ερχόταν ένα στραβό αποτέλεσμα, μία ισοπαλία και μετά η πίεση γινόταν διπλή και αυτό βάραινε τις πλάτες μας. Δεν μπορούσαμε να παίξουμε την μπάλα που ξέρουμε. Αν ερχόσουν και έβλεπες τα παιχνίδια μας στο πρώτο 10ο και μετά έφευγες, θα έλεγες ότι αυτοί θα κερδίσουν 5-0. Έλα όμως που δεν εκμεταλλευόμασταν τις ευκαιρίες και στο τέλος χάναμε».
Στο χθεσινό παιχνίδι και ενώ χάνατε στο ημίχρονο, τι είπατε στα αποδυτήρια οι παίκτες; Πιστεύατε ότι θα το γυρίσετε;
«Είπαμε όλα τα παιδιά στο ημίχρονο ότι δεν είναι τίποτα, ένα γκολ να βάλουμε για να φέρουμε το ματς στα ίσια. Νιώθαμε ότι μπορούσαμε να αλλάξουμε το μομέντουμ. Θέλαμε ένα σπίρτο για να ανάψει η φωτιά, μία καλή ενέργεια. Μετά την ισοφάριση άλλαξε η ψυχολογία μας και πώς να το πω αλλά ήμασταν σίγουροι ότι ήταν θέμα χρόνου η νίκη. Και στο 97΄ να μην το βάζαμε, θα κερδίζαμε στην παράταση».
Η είσοδος η δική σου, αλλά και του Ζορμπά στο δεύτερο ημίχρονο κατά κοινή ομολογία ήταν αυτές που έδωσαν την επιπλέον ώθηση που χρειαζόταν η ομάδα. Το σχόλιο σου.
«Οι αλλαγές βοήθησαν και η δική μου η είσοδος αλλά και των άλλων παιδιών. Όμως να μην ακυρώσουμε και την προσπάθεια που έκαναν οι έντεκα που άρχισαν τον αγώνα. Εντάξει οι αλλαγές βοήθησαν να αλλάξει η ροή του αγώνα. Αλλωστε γι αυτό διαφημίζεται ο Παναιτωλικός, ότι έχει ποιοτικό και πλούσιο ρόστερ και κάποιος θα βρισκόταν να βγάλει το φίδι από την τρύπα».
Κεφάλαιο κόσμος… Τι έχεις να πεις για τους φιλάθλους μετά και την χθεσινή τους παρουσία;
«Τι να πω για τον κόσμο. Δεν υπάρχουν λόγια και νομίζω και οι άνθρωποι του Πανιωνίου που ανήκει το γήπεδο πρέπει να μην έχουν ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Στο 2-1 αυτό που έγινε ήταν απίστευτο, παραλίγο να πέσει η κερκίδα. Όταν φύγαμε από Αθήνα μας πήγαν συνοδεία μέχρι το Αγρίνιο, ενώ έξω από το γήπεδο μας επικράτησε το αδιαχώρητο. Και έχει και συνέχεια σήμερα το βράδυ, θα γίνει στη περιοχή του γηπέδου μεγάλη γιορτή, θα ψήσουμε αρνιά, καταλαβαίνεις…»
Είσαι από την Ρόδο, δύο λόγια και για την προσπάθεια των αντιπάλων σας που έφτασαν στην πηγή αλλά δεν τα κατάφεραν.
«Τι να πω τώρα τα τετριμμένα; έτσι είναι το ποδόσφαιρο κτλ; Δυστυχώς το μπαράζ το κερδίζει μόνο ένας. Ξέρω ότι και η Ρόδος έκανε μεγάλη προσπάθεια με 33 αγώνες αήττητη και είναι σκληρό. Τους περισσότερους τους γνωρίζω, είναι φίλοι. Με τον κύριο Διακογεωργίου είμαστε οικογενειακοί φίλοι, κρίμα για ολόκληρο το νησί, αλλά αξίζουν και αυτοί μπράβο. Εγώ ήθελα και τον Παναιτωλικό και την Ρόδο στην Β΄ Εθνική».
Επιμέλεια: Ν. Γουρδούλης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVE CHAT