Labels

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Γ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ - «Τέτοια οργάνωση ούτε στην Γερμανία»


Το μπαμ ήταν ηχηρό από τον Παναιτωλικό. Ο Γιώργος Θεοδωρίδης που απέρριψε άλλες προτάσεις ακόμα και από ομάδες της Σούπερ Λιγκ, συμφώνησε και θα φορά την φανέλα των «κυανοκίτρινων» στο φετινό πρωτάθλημα. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός μιλά για πρώτη φορά μετά την υπογραφή του συμβολαίου του στο Sportnet και συστήνει χαμηλά την μπάλα και ο Παναιτωλικός θα εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή.


Γιώργο τι σε έπεισε να επιστρέψεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να φορέσεις την φανέλα του Παναιτωλικού;
Βασικά αυτό που με έπεισε να γυρίσω στο ελληνικό ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα στον Παναιτωλικό είναι ότι πάντα θέλω να ξέρω με τι ανθρώπους έχω να κάνω. Προτιμώ να συνεργάζομαι
με έντιμους και γι αυτό επέλεξα τον Παναιτωλικό που μου έδειξε αυτά που ήθελα και ειδικά ο πρόεδρος ο κ. Κωστούλας.

Είσαι μία από τις πιο ηχηρές μεταγραφές στην Β΄ Εθνική. Σου προσθέτει κάποιο βάρος αυτό και τι στόχους βάζεις;
Όχι βάρος δεν νιώθω κανένα. Προσωπικούς στόχους δεν βάζω. Προτιμώ την συλλογικότητα, όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε αυτά που θέλουμε στο πρωτάθλημα. Δεν θέλω να λέω διάφορα και να κάνουμε όνειρα. Οι άνθρωποι στον Παναιτωλικό έχουν φτιάξει μία καλή ομάδα και θα δούμε πως θα πάμε. Γιατί όχι αν όλα εξελιχθούν καλά να ανέβουμε. Υπάρχει τρομερή οργάνωση στην ομάδα και αυτό μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση. Ούτε όταν ήμουν στον Αρη και τον ΠΑΟΚ δεν υπήρχε τέτοια οργάνωση, μην σου πω και στην Γερμανία.

Εσύ είσαι έτοιμος ή θα χρειαστείς κάποιες ημέρες να φτάσεις σε ικανοποιητικό επίπεδο;
Όχι δεν είμαι ακόμα έτοιμος. Θα χρειαστώ περίπου 10 μέρες να φτάσω την φυσική κατάσταση των υπολοίπων. Αυτά θα τα δούμε με τον προπονητή και τον γυμναστή.

Γνωρίζουμε ότι υπήρξε ενδιαφέρον και από τον ΟΦΗ και από τον Εργοτέλη, γιατί είπες όχι σε αυτές τις ομάδες και επέλεξες τον Παναιτωλικό;
Πράγματι υπήρχαν προτάσεις και από άλλες ελληνικές ομάδες, αλλά και από ομάδες στην Γερμανία στην δεύτερη κατηγορία. Όμως όπως είπα με κέρδισαν οι άνθρωποι της ομάδας. Και εγώ κοίταξα το πιο συμφέρον για εμένα. Πιστεύω ότι με την επιμονή θα χτίσουμε μία καλή ομάδα. Γιατί πρώτα πρέπει να χτίσουμε και να μην μιλάμε πολύ. Το λέω και στον κόσμο που δικαιολογημένα έχει υψηλούς στόχους και απαιτήσεις.

Γνωρίζεις ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι το πιο δυνατό των τελευταίων ετών;
Το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής είναι αλήθεια ότι δεν το γνωρίζω. Είχα παίξει παλιότερα όταν ήμουν 16 ετών με τον Αρη, αλλά από εκεί και πέρα δεν είχα επαφή. Ελπίζω να γίνει ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα και γιατί όχι να είμαστε πρωταγωνιστές. Ξέρω ότι έχουν έρθει καλοί παίκτες και στις άλλες ομάδες. Ξαναλέω όμως ότι χρειάζεται ο κόσμος να έχει υπομονή, να μην ξεχνά τις προσπάθειες που κάνει ο πρόεδρος για την ομάδα.

Μετά την εμπειρία της Γερμανίας τι έχεις να πεις;
Έπαιζα σε μία ομάδα δεύτερης κατηγορίας που είχαμε στο γήπεδο μας 9-10 χιλιάδες θεατές σε κάθε αγώνα. Μάλιστα εκτός έδρας παίζαμε ας πούμε στην Καϊζερσλάουτερν μπροστά σε 60-70 χιλιάδες κόσμο. Ήταν μία πολύ χρήσιμη εμπειρία για εμένα.

Για τους Έλληνες παίκτες τι άποψη υπάρχει στην Γερμανία;
Μετά το Euro 2004 είναι αλήθεια ότι έχουμε φτιάξει καλύτερο όνομα. Όμως και πάλι λένε, να ο Έλληνας ποδοσφαιριστής… Δεν μας έχουν στο επίπεδο των Λατινοαμερικάνων, ούτε ακόμα και των Αφρικανών παικτών…

Επιμέλεια: Ν. Γουρδούλης


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVE CHAT