Labels

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Άνετος κι ωραίος ο Παναιτωλικός (3-0)


altΚαταιγιστική ήταν η ομάδα του Αγρινίου, που επικράτησε με 3-0 του Ιωνικού, πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της στο πρωτάθλημα. Ο Μπαϊκαρά στο 18’ και ο Θεοδωρίδης στο 65’ με πέναλτι και στο 81’ με εκπληκτικό σουτ, πέτυχαν τα γκολ για τους γηπεδούχους. Κατώτεροι των περιστάσεων οι φιλοξενούμενοι που απείλησαν ελάχιστα.
Με πίεση από το ξεκίνημα και αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια, ο Παναιτωλικός δεν συνάντησε ιδιαίτερη δυσκολία κόντρα στον Ιωνικό, του οποίου επικράτησε με 3-0. Όπλο των γηπεδούχων, το γρήγορο παιχνίδι τους, το οποίο δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν οι φιλοξενούμενοι.
ΦΑΣΕΙΣ: Η πρώτη φάση ανήκε στους φιλοξενούμενους, όταν ο Σ. Παπαζούδης μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν πολύ χλυαρό. Στο 14’ οι γηπεδούχοι απάντησαν, με τον Δέντσα να γυρίζει επικίνδυνα στην περιοχή του Ιωνικού, αλλά η άμυνα απομάκρυνε. Δύο λεπτά αργότερα, ο Παναιτωλικός απείλησε ξανά, με τον Μπαϊκαρά να κάνει προσποίηση και να αφήνει για τον Παλαιολόγου, το σουτ του δεύτερου όμως δεν είχε τύχη. Ο Μπαϊκαρά στο 18’, αφού ελίχθηκε σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώματα. Ο Ιωνικός απάντησε ένα λεπτό μετά, με τον Γάλα να σεντράρει και τον Σ. Παπαζούδη να μην μπορεί να πιάσει την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση. Η πίεση του Παναιτωλικού απέδωσε καρπούς με τον Μπαϊκαρά να πιάνει ένα... καλοζυγισμένο σουτ και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Παγούδη. Στο 30’ οι Αγρινιώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Δέντσας βρέθηκε απέναντι στον Παγούδη, όμως καθυστέρησε να σουτάρει και κόπηκε από την άμυνα. Στο 36’ ο Γκόλιας σέντραρε, ο Παγούδης έδιωξε με υπερένταση, η μπάλα στρώθηκε στον Μπαϊκαρά, το σουτ του τελευταίου όμως πέρασε άουτ.
Στο δεύτερο μέρος, η πρώτη μεγάλη φάση ανήκε στους γηπεδούχους, με τον Παλαιολόγο στο 54’ να πιάνει μια κεφαλιά και τον Παγούδη να διώχνει εντυπωσιακά. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε στον Θεοδωρίδη το σουτ του οποίου «τράνταξε» το αντίπαλο δοκάρι. Στο 64’ ο Αναστασιάδης δέχτηκε το μαρκάρισμα του Κεφαλούκο μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι και ο Θεοδωρίδης στο 65’ έκανε από τα έντε βήματα το 2-0. Οι Αγρινιώτες έφτασαν κοντά στο 3-0, όταν στο 68’ ο Ζουρούδης έκανε την προβολή από κοντά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 76’ ο ίδιος παίκτης προσπάθησε με κεφαλιά να απειλήσει, αλλά νικήθηκε από τον Παγούδη. Στο 81’ ο Θεοδωρίδης πήρε την μπάλα έπειτα από όμορφη προσπάθεια του Δημούτσου και με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ έκανε το 3-0. Τα τελευταία λεπτά κύλησαν με τον Παναιτωλικό να έχει την κατοχή και να μην απειλείται.
ΓΚΟΛ: 1-0 (18’ Μπαϊκαρά), 2-0 (65’ Θεοδωρίδης πέναλτι), 3-0 (81’ Θεοδωρίδης σουτ)
Παναιτωλικός: Μανιάτης, Μπακάκης, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Παλαιολόγος, Μουμίν, Δέντσας, Θεοδωρίδης, Δημούτσος, Μπαϊκαρά, Ζουρούδης.
Προπονητής: Γιάννης Νταλακούρας
Ιωνικός: Παγούδης, Μπάγιτς, Κεφαλούκος, Μπέριος, Τσερκέζος, Μακράκης, Γεωργίου, Γάλας, Σ. Παπαζούδης, Φουρτάδο, Χαλαουάνι.
Προπονητής; Στράτος Βουτσακέλης
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Τον 30χρονο Νορβηγό μέσο Τζόρτζ Κρίστερ (δύο φορές διεθνής) δοκιμάζει ο Παναιτωλικός το τελευταίο διήμερο και υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να αποκτηθεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVE CHAT