Labels

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 3-1



(ο Μάριο Γκούρμα έχει δεχθεί χτύπημα με το γόνατο στο πρόσωπο απο τον Μπουλούτ και δείχνει τα αίματα στον διαιτητή, ο οποίος χαρακτηριστικά του είπε "δεν είναι τίποτα")
Ξύλο και Σφήκας ήταν τα χαρακτηριστικά του χθεσινού αγώνα στον Βόλο, όπου ο Παναιτωλικός γνώρισε την ήττα με 3-1 απο τον τοπικό Ολυμπιακό, χάρη σε πέναλτι που κορόιδευαν και οι ίδιοι, σε ένα ακόμη γκολ που προήλθε απο φάουλ που είδε μόνο ο διαιτητής και σε ένα τρίτο απο θέση οφσαιντ σύμφωνα με τους φιλάθλους του Βόλου. Η κακή εμφάνιση του Μπαμπανιώτη αποσυντόνισε την άμυνα και βοήθησε στο να γίνουν λάθη που κόστισαν, έστω και κόντρα στις αποφάσεις του ρεφερι.
 Επίθεση δέχθηκε η αποστολή κατά την άφιξή της στο ΕΑΚ Βόλου και μάλιστα όχι απο φιλάθλους του Ολυμπιακού, αλλά απο "φουσκωτούς" και τον πρόεδρο Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος δεν δίστασε να χαστουκίσει τον διευθύνων σύμβουλο της ΠΑΕ Παναιτωλικός, όταν αυτός προσπάθησε να τον χαιρετήσει. Θύμα της επίθεσης έπεσε και ο γενικός αρχηγός της ομάδας του οποίου έσκισαν και τα ρούχα. Ο τραμπουκισμός δεν σταμάτησε εκεί καθώς οι πάιχτες δέχθηκαν σωρεία αντικειμένων και κροτίδων, καθώς και την επίσκεψη των "φίλων" του Μπέου στα αποδυτήρια με σκοπό την ψυχολογική βία.


  Στον αγωνιστικό χώρο ο Παναιτωλικός έδειξε επηρεασμένος στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και μετά απο δυο τρεις καλές ευκαιρίες του Ολυμπιακού, χτύπησε με τον Μπαϊκαρά στο 20', με ένα εξαιρετικό σουτ το οποίο κατέληξε στο αριστερό γάμα του Κηπουρού (0-1).
 Απο εκεί και μετά ανέλαβε δράση ο διαιτητής που έκανε τα πάντα ώστε να βάλει τους Βολιώτες στην περιοχή του Παναιτωλικού και στο 30' σε σουτ του Ζαραδούκα, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπακάκη (ο παίχτης ήταν στο ένα μέτρο) που προσπάθησε να προσφυλαχθεί και χωρίς να αντιδράσει κανείς ο ρέφερι καταλόγισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ροτζέριο (1-1).
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ αλλά μετά απο λάθη του Μπαμπανιώτη, διόρθωσαν οι Μπακάκης, Γκόλιας και Δέντσας κρατωντας το σκορ στην ισοπαλία.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βόλος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων - πάντα με την βοήθεια του Σφήκα - και κυριάρχησε στον χώρο του κέντρου και προς την άμυνα του Παναιτωλικού (αξίζει να σημειωθεί ότι στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός πήρε 5 φάουλ -σε επίθεση και άμυνα- έναντι 16 του Ολυμπιακού).


  Στο 52' ο Σολάκης έπεσε μόνος του και ο Σφήκας είδε φαουλ. Το εκτέλεσε ο Ροτζέριο με τον Μπαμπανιώτη να αποκρούει με δυσκολιά και την μπάλα να καταλήγει πλάγια, εκεί όπου ο Πλιάγκας την γύρισε και ο Αμπράμοβιτς με προβολή έβαλε μπροστά στο σκορ τους Βολιώτες (2-1).
Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μόνχε με την βοήθεια του πρώτου βοηθού (σύμφωνα πάντα με την άποψη των φιλάθλων του Βόλου), όταν απο καθαρή θέση οφσάιντ, πέρασε τον Μπαμπανιώτη και σημείωσε το τελικό 3-1 στο 55'. 
 Αξίζει να αναφερθεί η περίπτωση οφσαιντ στον Γκούρμα, όπου ο παίχτης ακόμη και όταν πήρε στα πόδια την μπάλα απο κάθετη πάσα του Μουμίν, καλυπτόταν απο δύο αμυντικούς. Ο ρέφερι συνέχισε να βάζει τον Βόλο στα καρέ του Παναιτωλικού και οι παίχτες του Παναιτωλικού χωρίς να έχουν καθαρό μυαλό έκαναν το εύκολο λάθος και σε δύο τρεις περιπτώσεις θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ, όμως λίγο η αστοχία των Ψυχογιού (84') και Σολάκη (91') και λίγο οι επεμβάσεις του Μπαμπανιώτη, κράτησαν το σκορ στο 3-1.

 ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ5’: Φάουλ του Μπουλούτ 12μ. από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, η μπάλα τράνταξε τη συμβολή των δοκών.6’: Ασταθής απόκρουση του Μπαμπανιώτη σε σέντρα του Πλιάνγκα, προσπάθησε ο Ρετζέριο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Γκόλιας έσωσε την εστία.10’: Σέντρα του Ουμπίτες, ο Ρεντζέριο κάνει το αδύναμο πλασέ πάνω στον Μπαμπανιώτη. 12’: Σουτ του Μόνχε από καλή θέση, η μπάλα βρήκε πάνω στον Μόρετς και κατέληξε κόρνερ. 20’ (ΓΚΟΛ): Ο Μπαϊκαρά έκανε την ατομική προσπάθεια (πέρασε τρεις παίχτες)από τα αριστερά και με δεξί δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Κηπουρού, κάνοντας το 0-1.25’: Σέντρα του Σολάκη, ασταθής απόκρουση Μπαμπανιώτη, ο Ουμπίτες από καλή θέση σουτάρει, αλλά η μπάλα βρίσκει πάνω στον Μπακάκη και απομακρύνεται. 30’ (ΓΚΟΛ): Σημειώνεται ανύπαρκτο πέναλτι σε σέντρα του Ζαραδούκα, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπακάκη που ήταν στο 1μ. και ο διαιτητής κ. Σφήκας, κατελόγισε την εσχάτη των ποινών. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Ροτζέριο και έκανε το 1-1. 43’: Ο Σολάκης προσπάθησε να κρεμάσει με σουτ μέσα από την περιοχή τον Μπαμπανιώτη, όμως ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού έδιωξε σε κόρνερ.

52’ (ΓΚΟΛ):
Φάουλ του Ροτζέριο, ο Μπαμπανιώτης απέκρουσε ασθενώς και ο Πλιάγκας από τη γραμμή του άουτ γύρισε την μπάλα στην εστία και ο Αμπράμοβιτς με προβολή σημείωσε το 2-1.

 55’ (ΓΚΟΛ): Ο Μόνχε από καθαρή θέση οφσάιντ προχώρησε, πέρασε και τον Μπαμπανιώτη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 3-1
58’: Επικίνδυνο σουτ του Θεοδωρίδη, έφυγε ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κηπουρού (τη βρήκε ελάχιστα και ο Κηπουρός).
70’: Πλασέ του Σολάκη από πλάγια, πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπαμπανιώτη. 84’: Μπουμάλ και ο Γκόλιας μπερδεύτηκαν και ο Ψυχογιός που έγινε κάτοχος της μπάλας, μπήκε στην περιοχή, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μπαμπανιώτη, σούταρε δυνατά αλλά ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού, απέκρουσε σε κόρνερ.
90’: Ο Σολάκης έκλεψε την μπάλα από τον Αναστασιάδη που γλίστρησε, πλάσαρε αδύναμα και μπλόκαρε ο Μπαμπανιώτης.

ΣΧΟΛΙΑ:
- ο υπέυθυνος ασφαλείας έβριζε συνεχώς τους παίχτες του Παναιτωλικού όταν έπαιζαν στις γραμμές. Το ίδιο έκανε και ο Αχιλλέας Μπέος στον Γκούρμα και ο Λεωνίδας Καπάνταης στον Δημούτσο απο την εξέδρα.
- φίλαθλος!!! στην αίθουσα τύπου προσπάθησε να λογομαχήσει με τον Νταλακούρα λέγοντας ότι τα ίδια έπαθε η αποστολή του Βόλου στο Αγρίνιο.
- πολύ καλή η συμπεριφορά των φιλάθλων του Βόλου που ασχολήθηκαν μόνο με την ομάδα τους.
- 20 λεπτά κράτησαν έξω του ανθρώπους που ήταν στην λίστα του Παναιτωλικού οι υπεύθυνοι του Βόλου (μεταξύ αυτών και οι γονείς του Αναστασιάδη)
- ο μόνος που προσπάθησε να προστατέψει την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο ήταν ο Αναστασιάδης που "πάλεψε" με τον διαιτητή και τους επόπτες.
- ο Δημούτσος σε φάση στον αέρα, δέχθηκε το γόνατο του Κόρμπου στο στήθος.
- στην φάση που ο Γκούρμα δέχθηκε το γόνατο του Μπουλούτ στο πρόσωπο, ο διαιτητής έδειξε την κίτρινη κάρτα στον αρχηγό του παναιτωλικού, Τάσο Δέντσα για διαμαρτυρία.
- χαρακτηριστική ήταν η παραδοχή ενός Βολιώτη ότι ο διαιτητής έπαιξε το παιχνίδι 80-20.


Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Κηπουρός, Ζαραδούκας, Ψυχογιός, Μπουλούτ, Κόρμπος, Αλβάρεζ (19' λ.τ Λιαπάκης), Πλιάγκας (63' Κοτίτσας), Ουμπίντες (46' Αμπράμοβιτς), Μόνχε, Ροτζέριο, Σολάκης.
Παναιτωλικός (Γιάννης Νταλακούρας): Μπαμπανιώτης, Μπακάκης (82' Παλαιολόγος), Γκόλιας, Μόρετς, Αναστασιάδης, Μουμίν, Δέντσας, Θεοδωρίδης, Μπαϊκαρά, Γκούρμα (82' Πασάς), Δημούτσος (71' Μπουμάλ). 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVE CHAT