Labels

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία!!!


Ομολογήστε το. Έχετε βαρεθεί τις κλισέ ατάκες τύπου «Το παιχνίδι τελειώνει όταν σφυρίξει ο διαιτητής». Τι να κάνουμε, όμως; Όσο υπάρχουν ομάδες που δεν... υπακούν σ’ αυτό τον κανόνα, τόσο περισσότερο θα ακούγεται αυτή η φράση!

Θέλετε ένα ωραίο παράδειγμα; Πάμε πίσω στο Δεκέμβρη του 1957, να δούμε τι έγινε σ’ ένα παιχνίδι της Β’ κατηγορίας της Αγγλίας.


Η
Χάντερσφιλντ Τάουν προηγούνταν 1-5 μέσα στην έδρα της Τσάρλτον, το «Βάλλεϋ» (φωτό). Και σα να μην έφτανε το βαρύ σκορ, η Τσάρλτον έπαιζε με δέκα παίκτες, ενώ η λήξη απείχε μόλις 28 λεπτά.

Ο αριθμός των θεατών εκείνου του ματς ήταν ο έκτος χειρότερος σε έντεκα χρόνια τότε για την Τσάρλτον. Η ομάδα γενικά δεν τα πήγαινε καλά.
Αποδοκιμασίες άρχισαν ξανά να ακούγονται, και εκατοντάδες είχαν εγκαταλείψει τις κερκίδες όταν το σκορ ήταν 1-5.

Το πόσοι έμειναν είναι αδύνατο να βρεθεί. Δεν το μετάνιωσαν όμως.


Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την Τσάρλτον
νικήτρια με 7-6, στο απόλυτο come-back στην ιστορία του ποδοσφαίρου!!! Ο Τζόνυ Ράιαν σκόραρε δύο φορές, και ο Τζόνυ Σάμμερς άλλες... πέντε συνολικά, δίνοντας τη νίκη στους «Άντικς»!
Τα «παλτά» είχαν ξαφνικά γίνει «ήρωες», και ο ελάχιστος κόσμος που βρισκόταν στις εξέδρες τους αποθέωνε!

Οπότε, η ιστορία μας έχει δύο λογιών
άτυχους.
Πρώτα τη Χάντερσφιλντ, που πήγε για... χριστουγεννιάτικες διακοπές πριν τελειώσει το παιχνίδι και έχασε, και έπειτα όλους εκείνους τους οπαδούς της Τσάρλτον που είχαν... φύγει απ’ το γήπεδο, και δεν είδαν την απόλυτη ανατροπή που πέτυχε η ομάδα τους!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVE CHAT