Labels

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Τα νέα των ομάδων...

"Τον κόσμο υπερήφανο"

businakisD400Μετά την πρώτη προπόνηση του Ιωνικού για την νέα χρόνια ο Περικλής Μπουσινακης, ένας εκ των νέων ποδοσφαιριστών της ομάδας, μίλησε αποκλειστικά στο Dokari για τις προσωπικές του φιλοδοξίες αλλά και γι' αυτές της νέας του ομάδας, ενώ έδειξε συνειδητοποιημένος για το πού βρίσκεται και υποσχέθηκε πως μαζί με τους συμπαίκτες του θα κάνουν περήφανο τον κόσμο του Ιωνικού.
Αρχικά, ποιοι ήταν οι λόγοι που σε οδήγησαν στην μεταγραφή σου στον Ιωνικό;
Είναι γνωστό και ξεχωριστό σωματείο στο χώρο του ποδοσφαίρου με επί σειρά ετών παρουσία στα γήπεδα της Α Εθνικής. Έπειτα ο Ιωνικός, σαν ιδέα, αντιπροσωπεύει πολλούς ανθρώπους με ξεχωριστά ιδανικά. Είναι ένα σημαντικό βήμα για εμένα.
Ποιοί είναι οι προσωπικοί στόχοι που έχεις θέσει για τη νέα περίοδο;
Θέλω να είμαι υγιής για να μπορώ να προσφέρω στην ομάδα το 100% τον ικανοτήτων μου έτσι ώστε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θεσει για την νέα χρονιά.
Την περασμένη σεζόν ο Ιωνικός σώθηκε στα μπαράζ, φέτος, και με την αλλαγή στην διοίκηση, πιστεύεις πως ανεβαίνουν οι στόχοι για μια ομάδα που είναι "καταδικασμένη" να πρωταγωνιστεί;
Όντως ήταν μια άσχημη χρονιά η περσινή για την ομάδα, που ευτυχώς έσωσε την "παρτίδα" στο τέλος. Όμως τώρα πρέπει να ξεχάσουμε τι έγινε πέρσι και να καταβάλουμε τα μέγιστα έτσι ώστε να πετυχουμε ότι καλύτερο για την φετινή χρόνια που η ομάδα κάνει ένα νέο ξεκίνημα.
Οι περισσότερες ομάδες, σε αντίθεση με τον Ιωνικό έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία. Πιστεύεις ότι αυτό μπορεί να επηρεάσει την απόδοσή σας τις πρώτες αγωνιστικές;
Όχι δεν το πιστεύω, δεν έχει χαθεί πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακόμα υπάρχει πολύς χρόνος και με όρεξη, καλή διάθεση αλλά και σκληρή δουλειά όλα πετυχαίνονται. Δεν υπάρχει αμφιβολία, λοιπόν, ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί έτοιμη στην πρεμιέρα.
Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο της ομάδας;
Θέλω να πω ότι εγώ και οι συμπαίκτες μου, θα δώσουμε το καλύτερο μας εαυτό για να κάνουμε τον κόσμο υπερήφανο.
Τέλος, μια προσωπική ευχή για την νέα σου αρχή;
Όπως είπα και πριν, θέλω να είμαι υγιής για να μπορώ να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και να βοηθήσω τα μέγιστα την ομάδα.
Σε αναζήτηση επιθετικού...
Μετά και την απομάκρυνση των Φουρτάδο, Κριστόρι και Γεωργίου και με τον νεαρό Γιονδη να είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα συνεχίσει στην ομάδα (υπάρχει πρόταση από την Ηλιούπολη στην ομάδα και στον ίδιο τον παίκτη) η διοίκηση έχει στρέψει την προσοχή στην απόκτηση ενός επιθετικού που θα κάνει την διαφορά. Με δεδομένο πως την χρονική αυτή στιγμή ,δεν υπάρχουν ελεύθερα "ονόματα" στην Ελληνική αγορά, αναπόφευκτα στρέφονται σε λύσεις από το εξωτερικό.
Εξάλλου σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον φαίνεται να έχουν δείξει δυο ομάδες από την Γ Εθνική για τον νεαρό αμυντικό Στέλιο Τσολακουδη Στέλιο ο όποιος εχει υπογράψει εδω και δυο χρόνια επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ιωνικό. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον ίδιο τον παίκτη δήλωσε πως δεν γνωρίζει τίποτα, και πως η διοίκηση είναι αυτή που αποφασίζει, ενώ εκείνος από την πλευρά του θέλει να παραμείνει και να παλέψει για να αποδείξει ότι αξίζει μια θέση στην ομάδα.
Χθες, τέλος η ΠΑΕ ανακοίνωσε το τυπικό σκέλος της συμφωνίας της με τον Νίκο Ζαπρόπουλο και τον Κώστα Καμαριάρη, ο οποίος αποκτήθηκε από τον Αστέρα Μαγούλας.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μαργιούκλας
Ισοπαλία στα πέναλτι...
pae_pierikos_katerinisΚαλές εντυπώσεις άφησαν στους 500 φιλάθλους που βρέθηκαν στο δημοτικό στάδιο της Κατερίνης, Πιερικός και Παναχαϊκή, καθώς με ωραίο ποδόσφαιρο, έμειναν στο 1-1.
Και είναι χαρακτηριστικό πως αυτό το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με δύο εύστοχα χτυπήματα πέναλτι, από τον Πουρτουλίδη στο 38' και να το εκτελεί ο ίδιος και από τον Χρυσάφη για την Παναχαϊκή στο 43'.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Χατζάρας): Γουμάγιας (46' Καρακούτσης), Παπαγεωργίου (46' Ι. Λαζαρίδης 85' Κόιτς), Γουσούλης (73' Νίκου), Τασίδης (46' Δήμου), Κοντέων (67' Δημητρίου), Τόσκας (46' Γκάβριτς), Χατζής (60' Παυλίδης), Γκουγκουλιάς (60' Κ. Λαζαρίδης), Πουρτουλίδης (46' Μήτρου), Μιλόσκοβιτς (67' Σεχολάρι), Γκόνι (46' Κωνσταντινίδης).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Μαραντάς): Δρακόπουλος, Κορδονούρης, Ακπαρίδης Πάνος, Ντίνας, Τζιβίλογλου,Τόμαζιτς, Ουρτάδο, Χρυσάφης, Δαμιανίδης και Καραγιάννης.
Στην επανάληψη αγωνίστηκαν οι: Κύργιος, Γαλακτερός, Αποστολίδης, Ουρτάδο, Γ.Λαμπρόπουλος, Γεννιτσαρίδης, Κουσκουνάς, Ζαχαράτος, Λουμπαρδέας, Προβατίδης, Δημογιάννης.

Η επιστροφή του Σαλαμαστράκη

Σε γνωστά λημέρια επιστρέφει ο Γιώργος Σαλαμαστράκης, ο οποίος έλυσε το συμβόλαιό του με τον Πανθρακικό και συμφώνησε σε όλα με τον Διαγόρα. Ο 29χρονος αμυντικός έφυγε από τον Διαγόρα και υπέγραψε στον Πανθρακικό μόλις ολοκληρώθηκε η περασμένη σεζόν, καθώς αποτελούσε επιλογή του Παύλου Δερμιτζάκη.

Ο Έλληνας τεχνικός ανέλαβε τα «ηνία» του ΠΑΟΚ και αποχώρησε από την ομάδα της Κομοτηνής. Παράλληλα ο Σαλαμαστράκης συζήτησε με την διοίκηση της ακριτικής ομάδας και ζήτησε να μείνει ελεύθερος λόγω προσωπικού προβλήματος κάτι που έγινε.


Έτσι πλέον ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός έχει συμφωνήσει σε όλα με την πρώην ομάδα του και είναι έτοιμος να βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο που του έχει προσφέρει η διοίκηση της ομάδας της Ρόδου. Τις επόμενες ημέρες θα έρθει και η ανακοίνωση που θα επισημοποιήσει την απόκτηση του παίκτη.


Επιμέλεια: Χρήστος Οικονόμου

Κυπριακή ενίσχυση για Εθνικό

Από «κόσκινο» περνούν στον Εθνικό την κυπριακή αγορά και από εκεί ενδέχεται να προέρχονται τα επόμενα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας.

Προπονήσεις με την οποία αναμένεται να ξεκινήσει από σήμερα ο Φαμπιάν Βίλχελμσεν. Οπως σας ανέφερε χθες η «SportDay», ο Γερμανός φορ, που πέρυσι έπαιζε στην ΑΠΕΠ Κινύρας, θα περάσει από το μικροσκόπιο του Νίκου Γκουλή και ο 25χρονος θα κληθεί να δείξει πως είναι σε θέση να φορέσει την κυανόλευκη φανέλα. Αλλά δεν είναι ο μόνος παίκτης από τη Μεγαλόνησο που απασχολεί τον σύλλογο. Ψηλά στη λίστα του είναι και ο Αλέκος Αλέκου. Ο 28χρονος Κύπριος φορ αγωνιζόταν τα τελευταία δύο χρόνια στον Εθνικό Αχνας, με τον οποίο πέτυχε 10 γκολ σε 48 εμφανίσεις του.
Είναι γνώστης του ελληνικού πρωταθλήματος, καθώς την περίοδο 2006-07 έπαιξε για έξι μήνες στον Ηρακλή. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Αρη της χώρας του. Εκτός των άλλων, από τον Νοέμβριο του 2005 έως τον Αύγουστο του 2006 φόρεσε τέσσερις φορές τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του.
Ο Αλέκου αγωνίζεται στη θέση του φορ, για την οποία ο Εθνικός εξετάζει πολλές περιπτώσεις. Ηδη εκείνες των Ολγκίν, Λάζετιτς «παίζουν» δυνατά, αλλά δεν αποκλείεται και η έκπληξη με τον Βλόνταρτσικ.
Πάντως, το θέμα του επιθετικού ενδέχεται να έχει τελειώσει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.
• Ο Γκράιμς δεν έχει ενσωματωθεί ακόμα στην αποστολή, αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
•Η απογευματινή προπόνηση αναλώθηκε χθες κυρίως σε ζητήματα τακτικής και ο Νίκος Γκουλής ρίχνει σταδιακά το βάρος προς αυτή την κατεύθυνση.   
• Την άλλη Τετάρτη ενδέχεται να διεξαχθεί φιλικό με αντίπαλο ομάδα της Κύπρου.   
 

Τέλος οι Σιταγροί για τη Δόξα Δράμας!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σάμιου αναφέρει:

Αξιότιμοι Κύριοι

Όπως γνωρίζετε την 10η Ιουνίου 2010 σας υπέβαλλα αίτηση εκποίησης Αγροτεμαχίου επί σκοπώ δημιουργίας σύγχρονου αθλητικού προπονητικού κέντρου ποδοσφαίρου καθώς και αίτηση παραχώρησης του Δημοτικού Γηπέδου Σιταγρών για τον ως άνω λόγο. Των αιτήσεων προηγήθηκαν πολύωρες συαντήσεις και συζητήσεις, έκδοση τοπογραφικών διαγραμμάτων, ανάθεση προκαταρκτικών μελετών σε ειδικούς συμβούλους, νομικός έλεγχος και πολλές άλλες χρονοβόρες και κοστοβόρες ενέργειες. Λεπτομέρειες του προτεινόμενου αθλητικού κέντρου καθώς και σχετικό σχέδιο γενικής διάταξης αναρτήθηκαν στο internet και δημοσιεύθηκαν στον Τύπο. Κατά δε την παρουσίαση του εγχειρήματος στο δημοτιό διαμέρισμα Σιταγρών, εξήγηθηκαν αναλυτικά οι διάφορες παράμετροι και δόθηκαν στοιχεία για τη λειτουργία και βιωσιμότητα του κέντρου.
Έχει συνεπώς κατ' επανάληψη τονιστεί και εξηγηθεί η αναγκαιότητα ένταξης στο προπονητικό κέντρο τμήματος 6732,73 τετραγωνικών μέτρων από το με αριθμό 1794 αγροτεμάχιο του αγροκτήματος ΤΔ Σιταγρών, καθώς και ότι χωρίς αυτό και τις προτεινόμενες χρήσεις του, καθίσταται αδύνατη η δημιουργία αθλητικού κέντρου. Με φοβερή έκπληξη λάβαμε την από 16/7/2010 Διακήρυξη του Δημάρχου Σιταγρών σύμφωνα με την οποία το ανωτέρω αγροτεμάχιο εκτίθεται σε φανερή δημοπρασία επί σκοπώ δημμιουργίας Κέντρου Διημέρευσης-Ημερήσιας φροντίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες. Οποιοσδήποτε δε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετέχει στον πλειστηριασμό μόνο εφόσον προτίθεται να ανεγείρει σχετική μονάδα ατόμων με ειδικές ανάγκες, συνοδευόμενη μάλιστα με αντίστοιχη οικονομική μελέτη.
Με βάση τα ανωτέρω, είμαστε στη πολύ δυσάρεστη θέση να αποσύρουμε το ενδιαφέρον μας για εκποίηση και παραχώρηση των σχετικών αγροτεμαχίων, καθώς και τη δημιουργία του προτεινόμενου κέντρου στην περιοχή σας.

Αθανασιάδης: Να πάρει μέρος στον πλειστηριασμό ο Σάμιος

Η δήλωση-απάντηση του Δημάρχου Σιταγρών ήταν η ακόλουθη: «Μπορεί και ο κ. Σάμιος να πάρει μέρος στην διαδικασία του πλειστηριασμού. Υπάρχει μια ακόμη πρόταση αγοράς του συγκεκριμένου κομματιού (αναφέρεται στο ιατρικό κέντρο που υπάρχει στην περιοχή) και συνεπώς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε προκήρυξη πλειστηριασμού. Δεν μπορεί να γίνει καμιά χαρισματική εξαίρεση. Τόσο για το επίμαχο κομμάτι που προορίζονταν για τον χορηγό του έργου όσο και για τα άλλα δύο θα ακολουθήσει η ίδια διαδικασία».

Πηγή: Sport Δράμας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVE CHAT