Labels

Σάββατο, 14 Αυγούστου 2010

Στον "καύσωνα" της βίας  Σκηνές ροκ εκτυλίχθηκαν στο γήπεδο της Παναχαϊκής στην Αγυιά όπου ήταν προγραμματισμένη η διεξαγωγή φιλικού παιχνιδιού με τον Παναιτωλικό. Το φιτίλι της αντιπαράθεσης άναψε στις 18.50 όταν στην πλατεία που βρίσκεται μπροστά από την κεντρική είσοδο του γηπέδου, εμφανίστηκε μονοψήφιος αριθμός φιλάθλων του Παναιτωλικού που ταξίδεψαν μεμονωμένα στην πρωτεύουσα. Τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν έγιναν αντιληπτοί από μερίδα «κοκκινόμαυρων» που βρίσκονταν στην περιοχή. Η ανταλλαγή ύβρεων γρήγορα έγινε ανταλλαγή χτυπημάτων και αποτέλεσμα του όλου κλίματος ήταν να προκληθούν μικροτραυματισμοί και υλικές ζημιές σε σταθμευμένο αυτοκίνητο. Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε όταν εμφανίστηκε η ελλιπής αστυνομική δύναμη με τους οπαδούς των δυο ομάδων να κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Λίγα λεπτά μετά στο γήπεδο αφίχθησαν και πολλά ι.χ με οπαδούς του Παναιτωλικού που μαζί με τους υπολοίπους κατευθύνθηκαν με τρόπο που μέχρι και τώρα παραμένει άγνωστος στην σκεπαστή εξέδρα…για να ακολουθήσει η «έκρηξη». Οι οπαδοί της Αγρινιώτικης ομάδας προέβησαν στην ανταλλαγή υβριστικών συνθημάτων με μερίδα «κοκκινόμαυρων» που βρισκόταν στην απέναντι κερκίδα. Μια ομάδα αυτών στη συνέχεια και με την αστυνομία να φωνάζει «απούσα» κινήθηκαν περιμετρικά του γηπέδου και μέσω του κλειστού, βρέθηκαν στην σκεπαστή. Για αρκετά λεπτά κυριάρχησε το χάος με την κερκίδα.. να μετατρέπεται σε ρινγκ. Ο κύριος όγκων των Αγρινιωτών κινήθηκε προς τις εξόδους ωστόσο υπήρξαν και αρκετοί που μέσα στον πανικό πήδηξαν στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρές σωματικές βλάβες (δυο έσπασαν τα χέρια τους και είχαν τραύματα στον αυχένα και ένας σύμφωνα με τις μαρτυρίες μαχαιρώθηκε στο χέρι). Άμεσα κινητοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και δυο ασθενοφόρα έφτασαν στο γήπεδο προκειμένου να διακομίσουν τους τραυματίες στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου.  Οι ιθύνοντες την Αγρινιώτικη ΠΑΕ για τον φόβο επανάληψης σκήνων βίας και με την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα να τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο αποφάσισαν να αποχωρήσουν όπως και έγινε, λίγα λεπτά μετά.
«ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ»
Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, καταδίκασε απερίφραστα την έκρηξη βίας και προανήγγειλε την λήψη αυστηρών μέτρων και την προσφυγή στη δικαιοσύνη για αξιόποινες πράξεις, επιρρίπτοντας συγχρόνως σαφείς ευθύνες στην αστυνομία για προκλητική ανοχή.  Αποτέλεσμα της δυσαρέσκειας της ΠΑΕ είναι η αναθεώρηση του μέτρου για ελεύθερη είσοδο των οργανωμένων οπαδών σ το γήπεδο.
«Το σύνολο των οπαδών της Παναχαϊκής, εγώ προσωπικά, το Δ.Σ οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο, είμαστε συγκλονισμένοι από δυο γεγονότα. Πρώτο, χρόνια τώρα, 15 αλήτες που δεν έχουν λύσει τα προσωπικά τους προβλήματα, έχουν καθίσει σαν βδέλλα στο γήπεδο και με την άπλυτη ψυχή τους βρωμίζουν κάθε τι όμορφο. Το δεύτερο ότι εμείς σαν υπεύθυνη εταιρία, κάναμε τα πάντα για την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού. Ο κ. Δανιήλ είχε εδώ και καιρό ενημερώσει την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας για την αναμέτρηση. Γνωρίζουμε ότι αλήτες υπάρχουν και από τη μια και από την άλλη πλευρά και έτσι κάναμε το χρέος μας. Το επεισόδιο ξεκίνησε στις 18.50, τελείωσε στις 19.10 και η αστυνομία εμφανίστηκε στις 19.05. Υπήρξαν τρεις σοβαροί τραυματισμοί. Δυο  οπαδοί του Παναιτωλικού έσπασαν τα χέρια τους και ένας μαχαιρώθηκε στο χέρι. Δυστυχώς στα επεισόδια συμμετείχε και ο τρίτος αντιπρόεδρος της ΠΑΕ. Όλα αυτά γίνονται χρόνια και υπό την προκλητική ανοχή της αστυνομίας. Τι πρέπει να συμβεί για να επέμβει; Να χυθεί αίμα; Δηλητηριάζονται ψυχές μικρών παιδιών».
Για τις κινήσεις που προτίθεται να κάνει ανέφερε: «Θα κάνω τα πάντα ώστε να μην ξαναπατήσουν στο γήπεδο. Από σήμερα δεν υπάρχουν οργανωμένοι παρά μόνο οι αναγνωρισμένοι σύνδεσμοι. Η ΠΑΕ θα υποβάλλει μηνύσεις ώστε μελλοντικά να ασκηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη. Θα ανοίξει δικογραφία, θα δώσουμε τα στοιχεία τους γιατί έχουμε φωτογραφίες όσων συμμετείχαν στα επεισόδια. Μετά τον δεκαπενταύγουστο, θα ζητήσω να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Δημαρχείο, παρουσία του Δημάρχου., των φορέων της πόλης, της ηγεσίας της τοπικής αστυνομίας για να τελειώσουμε αυτούς τους αλήτες. Εδώ θα είναι μόνο οι υγιείς Πατρινοί. Και αν δεν μπορεί η τοπική αστυνομία, θα απευθυνθώ στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κ. Οικονόμου και θα τον ενημερώσω για το πώς δρουν αυτές οι ομάδες που ξέρουμε από ποιους αποτελούνται. Ήταν λάθος η δωρεάν είσοδος και αναθεωρώ την απόφασή μου ότι οι λεγόμενοι οργανωμένοι θα εισέρχονται δωρεάν στα επίσημα παιχνίδια της ομάδας» τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του προέδρου της Παναχαϊκής.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVE CHAT