Labels

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Ήττα στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό

Την ήττα με σκορ 1-0 γνώρισε ο ΑΟ Κέρκυρα από τον Παναιτωλικό, σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη σήμερα Τετάρτη στο Αγρίνιο και το οποίο αποτέλεσε το έκτο τεστ προετοιμασίας για τους «Φαίακες».


(Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ)




ΟΜΟΡΦΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ
Το ματς έγινε στο γήπεδο του Παναιτωλικού, παρουσία περίπου 3.000 περίπου θεατών. Μπορεί ο αγώνας να ήταν φιλικός, αλλά ο παλμός της εξέδρας έδινε την εντύπωση ότι επρόκειτο για επίσημη αναμέτρηση.
Παρά την υψηλή θερμοκρασία, ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν αρκετά καλός. Οι ευκαιρίες που χάθηκαν, και από τις δύο ομάδες ήταν σημαντικές, ενώ υπήρξαν στιγμές που οι ποδοσφαιριστές έδειξαν δείγματα του ταλέντου τους.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Ο ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

Το πολύπλευρο ταλέντο του ξεδίπλωσε ο Χρήστος Καλαντζής, ο οποίος πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση και «ανάγκασε» τον προπονητή του, Μπάμπη Τεννέ, να τον χρησιμοποιήσει αριστερό και δεξί χαφ, αλλά και στην επίθεση. Ήταν κατά κοινή ομολογία ο κορυφαίος της αναμέτρησης, αφού μοίραζε σωστές πάσες και απλοποιούσε το παιχνίδι των «κυανέρυθρων».
Αξίζει, βέβαια, να σταθούμε και στην απόδοση των Επστάιν και Γιάντση, οι οποίοι έθελξαν με την απόδοσή τους.
Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι φέτος μπορεί να είναι η χρονιά τους στη Β’ Εθνική. Μπαϊκαρά και Παππάς στο πρώτο μέρος, αλλά και Εντζενγκουέλε, Καραμαλίκης και Γκούρμα στο δεύτερο, ήταν απειλητικοί στη γραμμή κρούσης και προκάλεσαν ουκ ολίγα προβλήματα στην άμυνα του ΑΟΚ.

ΟΙ ΥΠΟ ΔΟΚΙΜΗ
Πάντως, τα μάτια του τεχνικού επιτελείου της κερκυραϊκής ομάδας ήταν φυσικά στραμμένα στους υπό δοκιμή Νέβεν Μάρκοβιτς και Λίον ΜακΚένζι. Ο Σέρβος αγωνίστηκε στο δεύτερο μέρος, αριστερά στην άμυνα, αλλά δεν παρουσίασε κάτι ιδιαίτερο, ενώ ο Άγγλος φορ ήταν επίσης μέτριος κι έπαιξε μόλις 27 λεπτά, αλλά στο 59’ άφησε τους πάντες άφωνους με την ενέργειά του (ύστερα από πάσα του Καλαντζή) να γυρίσει με ταχύτητα το σώμα του, να πιάσει με τη μία το σουτ και να αναγκάσει τον Μπαμπανιώτη σε δύσκολη απόκρουση.

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ… ΑΠΟΥΣΙΕΣ
Ο Μπάμπης Τεννές χρησιμοποίησε 20 ποδοσφαιριστές. Δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Χαμπλ και Μίχο. Από εκεί και πέρα, ολόκληρο το 90λεπτο «έβγαλαν» οι Βενέτης, Μαϊστόροβιτς και Καλαντζής.

ΕΙΚΟΝΑ ΑΓΩΝΑ & ΦΑΣΕΙΣ
Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με τους Αγρινιώτες να μπαίνουν πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά και να απειλούν με τον Μπαϊκαρά στο 18’. Από το 30’ και μετά οι Κερκυραίοι ανέλαβαν δράση. Πήραν χώρους και δημιούργησαν ευκαιρίες με τον Επστάιν (36’, 41’) και τον Γιάντση (38’).
Στο 59’ οι «Φαίακες» είχαν την πολύ καλή στιγμή με τον ΜακΚένζι, που περιγράψαμε παραπάνω, ενώ στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ήταν κάπως καλύτεροι. Η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 68’ με τον Μπουμάλ, ο οποίος μόνος απέναντι στον Αποστολίδη «κατάφερε» να αστοχήσει.

ΓΚΟΛ, ΔΟΚΑΡΙ & ΑΠΟΒΟΛΗ
Το μοναδικό γκολ της συνάντησης πέτυχε στο 80’ ο Μάριο Γκούρμα, ο οποίος πήρε την πάσα από τον καλά κλεισμένο Στάθη Καραμαλίκη και με άψογο πλασέ μέσα από την «κυανέρυθρη» άμυνα νίκησε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.
Στο 83’ σε σουτ του Ανδρέα Λαμπρόπουλου η μπάλα κατέληξε στο κάθετο δοκάρι του Μπαμπανιώτη.
Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς η κερκυραϊκή ομάδα, λόγω αποβολής του Τάσου Βενέτη στο 87’.

ΠΩΣ ΠΑΡΑΤΑΧΘΗΚΕ Ο ΑΟΚ
Ο τεχνικός των «Φαιάκων» ξεκίνησε τον αγώνα με σχήμα 4-4-1-1. Κάτω από τα γκολπόστ κάθισε ο Κωνσταντόπουλος, δεξιά στην άμυνα ήταν ο Μαϊστόροβιτς, αριστερά ο Κοντοδήμος και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ιωάννου και Βενέτης. Στα αμυντικά-χαφ έπαιξαν οι Παρασκευαϊδης και Μακρής, ενώ στη μεσαία γραμμή ήταν δεξιά ο Καλαντζής και αριστερά ο Επστάιν. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Τσίγκας και λίγο πιο πίσω ο Γιάντσης.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Βλέπουμε με ποια πρόσωπα αγωνίστηκαν οι δύο αντίπαλοι:
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ:
Τσενάμο (46’ Μπαμπανιώτης), Μπακάκης (81’ Μπερερής), Γκόλιας (46’ Βούκοβιτς), Αναστασιάδης (46’ Εντζενγκουέλε), Παλαιολόγος (46’ Κούσας), Μουμίν (57’ Γκούνγκελ), Μόρετς (88’ Μεταξούλης), Μπαϊκαρά (46’ Μπουμάλ), Θεοδωρίδης (82’ Γουΐλσον – υπό δοκιμή), Καούνος (46’ Καραμαλίκης), Παππάς (46’ Γκούρμα)
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ: Κωνσταντόπουλος (46’ Αποστολίδης), Ιωάννου (46’ Μακρυδημήτρης), Βενέτης, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος (81’ Περνία), Παρασκευαΐδης (46’ Λαμπρόπουλος), Μακρής (46’ Στολτίδης), Καλαντζής, Επστάιν (57’ Μάρκοβιτς – υπό δοκιμή), Γιάντσης, Τσίγκας (46’ ΜακΚένζι – υπό δοκινή, 73’ Βιόπουλος).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVE CHAT