Labels

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Οι προαγγελίες των αγώνων

PERIERGH.jpgΔύσκολες αποστολές περιμένουν τους πρωτοπόρους στο κυρίως πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής. Ο ΟΦΗ θα δοκιμαστεί στην έδρα του Αγροτικού Αστέρα και ο Εθνικός στη Φυλή απέναντι στον Θρασύβουλο.
Το μεγάλο ντέρμπι, βέβαια, θα γίνει στο Βόλο εκεί όπου ο τοπικός Ολυμπιακός και ο Παναιτωλικός θα κοντραριστούν στη ρεβάνς του επεισοδιακού 2-2 του πρώτου γύρου. Αμφίρροπο ματς θα γίνει στην Καλαμάτα, ενώ κρίσιμο ματς δίνει ο Πιερικός στο γήπεδό του απέναντι στην Ηλιούπολη. Στις Σέρρες ο Πανσερραϊκός θα κυνηγήσει το δεύτερο διαδοχικό τρίποντο απέναντι στο Αιγάλεω.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με τους αγώνες Δόξα Δράμας – Διαγόρας και Ιωνικός – Κέρκυρα.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΓΗΠΕΔΟ: ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΩΡΑ: 15.00
Κομβικής σημασίας παιχνίδι για τους γηπεδούχους και τους φιλοξενούμενους θα γίνει στην Καλαμάτα, εκεί όπου η ομώνυμη ομάδα θα φιλοξενήσει τον Εθνικό Αστέρα. Η Μαύρη Θύελλα έπειτα από την ήττα στο Αιγάλεω έλυσε κοινή συναινέσει τη συνεργασία της με τον τεχνικό Γιώργο Μπένο και με υπηρεσιακό προπονητή τον Βασίλη Μαλαφέκα θα κυνηγήσει το τρίποντο που θα τη φέρει, κάτω από προϋποθέσεις πάνω από τη ζώνη του απευθείας υποβιβασμού. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, οι Ερυθρόλευκοι μετρούν πέντε αγωνιστικές μακριά από τις νίκες, έχουν υποχωρήσει στη βαθμολογία και αναζητούν το θετικό αποτέλεσμα για να μην βγουν εκτός 6άδας.
Η μεσσηνιακή ομάδα θα είναι ενισχυμένη με τους νεοαποκτηθέντες Κουτσοσπύρο (0/0), Σιλά (0/0), Ντε Βισέντι και Τσόπελα (0/0), οι οποίοι βρίσκονται στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Αντίθετα, τιμωρημένος είναι ο Τσιμικλής (11/0) και τραυματίες οι Καλαγκάνης (16/0), Γ. Καλογερόπουλος (5/0). Ο τεχνικός του Εθνικού Αστέρα Αντώνης Μανίκας δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Κριπιντίρη (16/1). Εξέτισε την ποινή του ο Ουκάρ (13/0).
Α’ ΓΥΡΟΣ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-0
Πολύ δύσκολα έκαμψε την αντίσταση της Μαύρης Θύελλας ο Εθνικός Αστέρας. Η μεσσηνιακή ομάδα έπαιζε από το 24’ με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Παπουτσή και η λύτρωση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 90’ με πέναλτι του Γκουεϊ που κέρδισε ο ίδιος.
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ: ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΦΥΛΗΣ
ΩΡΑ: 15.00
Την κατάρα των ισοπαλιών θέλει να σπάσει ο Θρασύβουλος και να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Για να γίνει, βέβαια, αυτό θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτό κόντρα στον Εθνικό που αναζητά την επιστροφή στις νίκες. Η ομάδα της Φυλής μετρά πέντε διαδοχικά ματς στα οποία αναδείχτηκε ισόπαλη και απέναντί της θα έχει τους Πειραιώτες, οι οποίοι ενισχύθηκαν πρόσφατα με πέντε ποδοσφαιριστές, προκειμένου να μπουν ξανά στη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου που οδηγεί στην άνοδο.
Απών για τους γηπεδούχους του Γιάννη Σερέπα θα είναι ο Ντελγκάδο (17/2). Ο Εθνικός δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Τσεμπερίδη (9/0).  Κάτοικοι Ελληνικού και επίσημα από την Παρασκευή είναι οι Κορακάκης, Ατίκου, Στρατάκης, Παρκ, Σεβερίνο, Λεμονής. Αντίθετα, παρελθόν αποτελεί ο Χερέθ, ενώ δανεικοί παραχωρήθηκαν οι Χαϊκάλης (14/1), Αλημπάς (9/0), Μακρόπουλος (1/0).
Α’ ΓΥΡΟΣ: ΕΘΝΙΚΟΣ-ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 2-0
Με τους Σουμπίνιο, Ζουαρί να δίνουν το δικό τους σόου, οι Πειραιώτες πανηγύρισαν μια άνετη νίκη σε βάρος του Θρασύβουλου. Ο πρώτος εκτέλεσε κόρνερ και ο Μοσχογιάννης με κεφαλιά στο 70’ άνοιξε το σκορ και στο 81’ ο Ζουαρί διπλασίασε τα τέρματα για τους Πειραιώτες.
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΑΙΓΑΛΕΩ
ΓΗΠΕΔΟ: ΔΗΜ. ΣΕΡΡΩΝ
ΩΡΑ: 15.00
Έπειτα από ένα σερί οκτώ αγώνων χωρίς νίκη ο Πανσερραϊκός έδωσε χαρά στους οπαδούς του. Τα Λιοντάρια θέλουν να συνεχίσουν την αντεπίθεσή τους προς την πρώτη 6άδα με νίκη σε βάρος του ουραγού Αιγάλεω. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν την περασμένη εβδομάδα να πανηγυρίσουν το πρώτο τρίποντο της σεζόν, θα έχουν υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο τον Σούλη Παππά και χωρίς άγχος θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την πίεση των γηπεδούχων για επικράτηση.
Ο τεχνικός Γκιγέρμο Ογιος καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς τους τιμωρημένους Αθανασιάδη (16/3), Παπάζογλου (11/0), Σκάγκλια (16/1), τον τραυματία Βαλσαμάκη (4/0) και τον ανέτοιμο Γ. Ζαπρόπουλο (0/0). Εκτός πλάνων της τεχνικής ηγεσίας του Σίτι βρίσκονται οι τραυματίες Ουμουρί (16/0), Νάστος (7/0) και ο τιμωρημένος Αυλωνίτης (12/0). Στην αποστολή αναμένεται να συμπεριληφθούν οι νεοαποκτηθέντες από τον Εθνικό, Χαϊκάλης (14/1), Μακρόπουλος (1/0).
Α’ ΓΥΡΟΣ: ΑΙΓΑΛΕΩ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 0-1
Όλα τα είχε η αναμέτρηση στο Ελληνικό, αφού στο 71’ διεκόπη για 10 λεπτά λόγω της διακοπής του ηλεκτροφωτισμού. Οι Σερραίοι σημείωσαν το νικητήριο γκολ στο 80΄με τον Αθανασιάδη, ενώ οι δύο ομάδες τελείωσαν αμφότερες το ματς με 10 παίκτες.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
ΓΗΠΕΔΟ: ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΩΡΑ: 15.00
Τη δύναμη της έδρας του καλείται να εκμεταλλευτεί ο Πιερικός για να διατηρήσει ελπίδες συμμετοχής στα πλέι οφ. Η ομάδα της Κατερίνης έπειτα από την ισοπαλία στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό βλέπει το ματς με την Ηλιούπολη ως τελικό, όμως οι φιλοξενούμενοι έχουν αποδείξει ότι μακριά από το γήπεδό τους έχουν τη συνταγή να αποσπούν θετικά αποτελέσματα.
Τα προβλήματα για τον τεχνικό των Ασπρόμαυρων Σούλη Παπαδόπουλο είναι πολλά, αφού τιμωρημένοι είναι οι Θάνος (18/5), Μακρής (17/3), Φρέντερικς (15/0), Ολγκίν (15/5) και Χατζηζήσης. Οι Γκουγκουλιάς (16/5), Μαρτίνες (15/2), Εξουζίδης (16/0) εξέτισαν τις ποινές τους, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχει πλέον ο νεοαποκτηθείς Πλάτανος. Ο προπονητής της Ηλιούπολης Νίκος Παντέλης δεν υπολογίζει στον τραυματία Παπαδημητρίου (16/0). Αποκτήθηκε πρόσφατα ο Γήττας, ενώ στην αποστολή αναμένεται να συμπεριληφθούν οι νεοαποκτηθέντες Δωροβίνης, Αλημπάς.
Α’ ΓΥΡΟΣ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1-1
Ευκαιρίες με το τσουβάλι έχασαν οι δύο ομάδες, με την Ηλιούπολη να είναι πιο επικίνδυνη και τον Πιερικό να έχει την εδαφική υπεροχή. Ο Ντεμπελέ στο 9’ έβαλε σε θέση οδηγού τους φιλοξενούμενους και ο Νικολόπουλος με πέναλτι στο 24’ έφερε το ματς στα ίσα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ: ΕΘΝ. ΣΤΑΔΙΟ ΒΟΛΟΥ
ΩΡΑ: 15.00
Το μεγάλο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής θα γίνει στο Βόλο. Ο τοπικός Ολυμπιακός έπειτα από την εκτός έδρας ισοπαλία απέναντι στην Κέρκυρα θα υποδεχτεί τον Παναιτωλικό με στόχο να διατηρήσει και αν είναι δυνατό να αυξήσει τη διαφορά από τον 3ο της βαθμολογίας ΟΦΗ. Η ομάδα του Αγρινίου έχει κλείσει έναν μήνα χωρίς νίκη και με υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο για δεύτερο διαδοχικό ματς τον Γιάννη Νταλακούρα θα επιδιώξει να κρατηθεί στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Σάκης Τσιώλης δεν θα έχει στη διάθεσή του τους ανέτοιμους νεοαποκτηθέντες Σιαλμά, Φούφουλα και τον Καμπάνταη (6/1) που ταλαιπωρείται από θλάση.  Οι Μπελεβώνης (13/0), Ζουρούδης (14/2) θα απουσιάσουν λόγω τιμωρίας για τους φιλοξενούμενους. Ο Δέντσας (15/0) εξέτισε την ποινή του και ο Γκούρμα (14/3) αποθεραπεύτηκε.
Α’ ΓΥΡΟΣ: ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 2-2
Η απόφαση του διαιτητή Ιωαννίδη να μην δώσει καταφανέστατο πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού στο 79’ έκλεψε την παράσταση στο ντέρμπι του Αγρινίου. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Γκούρμα στο 13’ και στο 50’ ο Μουμίν έκανε το 2-0. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός Βόλου μείωσε στο 53’ με τον Χανιώτη και στο 75’ με τον Μόνχε.
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-ΟΦΗ
ΓΗΠΕΔΟ: ΕΥΟΣΜΟΥ
ΩΡΑ: 15.00
Κόντρα σε μία ομάδα που διανύει περίοδο φόρμας θα τεθεί αντιμέτωπος ο ΟΦΗ στην προσπάθεια που κάνει να διατηρηθεί κοντά στην πρώτη 2άδα. Ο Αγροτικός Αστέρας με τον Μάκη Χάβο στην τεχνική ηγεσία μετρά επτά ματς αήττητος και, φυσικά, θέλει να κάμψει την αντίσταση των Κρητικών για να κάνει άλμα παραμονής. Οι Κρητικοί προέρχονται από την εντός έδρας ήττα από τον Διαγόρα, ο οποίος τους διέκοψε ένα αήττητο σερί 10 αγώνων και στοχεύουν μόνο στο τρίποντο για να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Στο μυαλό τους, βέβαια, υπάρχουν και οι διοικητικές εξελίξεις, αφού η μεταβίβαση των μετοχών από τα αδέρφια Βατσινά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.
Οι Θεσσαλονικείς θα παραταχθούν χωρίς τους τιμωρημένους Μπλαζέφσκι (17/1), Ν. Παπαδόπουλο (13/0), ενώ ετοιμοπόλεμος είναι ο νεοαποκτηθείς Αλχάγκ (0/0). Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων Νίκος Γκουλής απέκλεισε από την αποστολή τους τραυματίες Αγρίτη (16/4), Οργκανίστα (11/2). Εξέτισε την ποινή του ο Κωνσταντινίδης (15/1).
Α’ ΓΥΡΟΣ: ΟΦΗ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 1-0
Το πρώτο εντός έδρας ματς του ΟΦΗ στη Β’ Εθνική ήταν και ένα από τα πιο επεισοδιακά της Β’ Εθνικής. Οι Κρητικοί λύγισαν την αντίσταση των Σταχυοφόρων στο 85’, όμως η αναμέτρηση διακόπηκε για 36’ λόγω της εισόδου των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και των επεισοδίων με τους παίκτες του Αγροτικού Αστέρα.
ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ
ΓΗΠΕΔΟ: ΔΡΑΜΑΣ
ΩΡΑ: 15.00 Conn-X TV
Με το βλέμμα στραμμένο στις διοικητικές εξελίξεις και τις διαπραγματεύσεις του Χαράλαμπου Νικολαϊδη με τον πρώην πρόεδρο της Ανόρθωσης, Ανδρέα Παντελή θα παραταχθεί η Δόξα Δράμας απέναντι στον Διαγόρα. Ο Κύπριος επιχειρηματίας παρουσιάζεται ως το μεγάλο φαβορί για να πάρει στα χέρια του το 51% των μετοχών της ΠΑΕ και αν οι συζητήσεις έχουν αίσιο τέλος, τότε το κλίμα θα είναι πανηγυρικό. Ο αντίπαλος, φυσικά μόνο αδύναμος δεν θα είναι. Η ομάδα της Ρόδου με τον Γιώργο Φοιρό στον πάγκο είναι αήττητη στα έξι τελευταία ματς, ενώ μετρά τέσσερις συνεχόμενες ισοπαλίες, με τελευταία αυτή απέναντι στον ΟΦΗ. Εχει μπει στην 6άδα και εκεί θέλει να παραμείνει.
Ο προπονητής της Δόξας Κώστας Βασιλακάκης, που είδε τους παίκτες να απέχουν την Τετάρτη από τις προπονήσεις, δεν υπολογίζει στους τραυματίες Παρμαξίδη (8/1), Τσουκαλά (11/0), Σαμαρά (15/2). Εξέτισαν τις ποινές τους οι Χλωρός (8/2), Γκονζάλες (14/2). Οι Ροδίτες έχουν επιθετικό πρόβλημα δεδομένης της απουσίας του τιμωρημένου Τριανταφύλλου (15/4). Τραυματίας είναι ο Κωνσταντινίδης (16/0), ενώ εκτός αποστολής θα βρίσκεται ο Ακόστα, ο οποίος αποκτήθηκε δανεικός από την Κάλιαρι.
Α’ ΓΥΡΟΣ: ΔΙΑΓΟΡΑΣ-ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 2-2
Συναρπαστικό παιχνίδι έγινε στη Ρόδο με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν με τον βαθμό, αλλά να διαμαρτύρονται για τη διαιτησία. Η Δόξα Δράμας προηγήθηκε στο 7’ με τον Χλωρό και στο 43’ ο Μαρκόφσκι διπλασίασε τα τέρματα για τους Μαυραετούς. Ωστόσο, η αποβολή του Τσιμπλίδη για διαμαρτυρία (65’) έφερε στην ίδια φάση το 1-2 από τον Ρούσεφ και στο 76’ ο Σολάκης με κεφαλιά διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.
ΙΩΝΙΚΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ
ΓΗΠΕΔΟ: ΔΗΜ. ΓΥΜΝ/ΡΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΩΡΑ: 18.00 ΕΤ3
Με μία επικίνδυνη έξοδο για την πρωτοπόρο Κέρκυρα θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής. Οι Φαίακες θα δοκιμαστούν στην έδρα του Ιωνικού, ο οποίος διαγράφει μία τρελή πορεία στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές. Οι ποδοσφαιριστές του Στράτου Βουτσακέλη έχουν πανηγυρίσει τρεις σερί νίκες, ανέβηκαν στη βαθμολογία και η όρεξη για ανάλογο αποτέλεσμα στο ματς με τους Φαίακες έχει ανοίξει. Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από την εντός έδρας ισοπαλία με τον Ολυμπιακό Βόλου στο ντέρμπι κορυφής και θα τα δώσουν όλα για το διπλό, προκειμένου να διατηρηθούν σε απόσταση ασφαλείας από την 3η θέση.
Ο νεοαποκτηθείς Πεντάνο δεν υπολογίζεται από τον Βουτσακέλη. Τιμωρημένος είναι ο Α. Παπαζούδης (14/0) και τραυματίας ο Γιόνδης (7/0). Ο προπονητής της Κέρκυρας Μπάμπης Τεννές έχει εκτός πλάνων τον τραυματία Σμαρτ (2/0) και τον τιμωρημένο Παρασκευαϊδη (13/1).
Α’ ΓΥΡΟΣ: ΚΕΡΚΥΡΑ-ΙΩΝΙΚΟΣ 1-0
Τη δεύτερη διαδοχική της νίκη πανηγύρισε η Κέρκυρα έστω και με ένα γκολ. Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Αυστραλός Νέιθαν Μπερνς, ο οποίος σκόραρε στο 7’ και έβαλε σε θέση οδηγού τους Φαίακες μέχρι το τέλος.

ΒΡΑΣΙΔΑΣ ΡΑΠΤΗΣ - ΘΑΝΟΣ ΜΑΣΑΒΕΤΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVE CHAT