Labels

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Επαγγελματίας ετών 15!


Ο Βασίλης Μεταξούλης γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου 1995 στην Κατοχή του Δήμου Οινιαδών και η σχέση του με τον Παναιτωλικό είναι… οικογενειακή. Ο πατέρας του Τέλης φόρεσε την κυανοκίτρινη φανέλα τη δεκαετία του ’80. Επιθυμία του ήταν να κάνει και ο γιός του το ίδιο.
Οι Ακαδημίες του Παναιτωλικού αποτελούν ιδανικό περιβάλλον για κάθε παιδί που έχει ταλέντο και θέληση να δουλέψει σε επαγγελματικές συνθήκες. Έτσι ο Βασίλης, με την προτροπή του πατέρα του, εντάχθηκε πριν τρία χρόνια στην Ακαδημία. Με καθημερινές μετακινήσεις από την Κατοχή συμμετέχει ανελλιπώς σε προπονήσεις και αγώνες, ταυτόχρονα δε διαθέτει αρκετό χρόνο στις σχολικές του υποχρεώσεις. Είναι μαθητής της Γ’ Γυμνασίου με μέσο όρο βαθμολογίας πάνω από 19! Έτσι, και στο ποδόσφαιρο και στα μαθήματα παίρνει άριστα.
Πέρσι ήταν βασικό στέλεχος και πρώτος σκόρερ της Παιδικής ομάδας του Παναιτωλικού. Στο παιδικό πρωτάθλημα που διοργανώνει η ΕΠΣΝΑ αγωνίστηκε σε 19 παιχνίδια και πέτυχε 29 γκολ. Ακόμα καλύτερη είναι η παρουσία του στο αντίστοιχο φετινό πρωτάθλημα. Πρόλαβε ν’ αγωνιστεί ως τώρα σε 14 παιχνίδια και σημείωσε 31 γκολ! Παράλληλα την τελευταία διετία αποτελεί βασικό στέλεχος της Μικτής ομάδας της Ένωσής μας, που συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Ενώσεων έχοντας 8 συμμετοχές και 6 γκολ.
Η εξέλιξη που παρουσίασε άνοιξε το δρόμο για να συμμετάσχει τον τελευταίο μήνα στις προπονήσεις και τα φιλικά παιχνίδια της επαγγελματικής ομάδας. Τελικά αποφασίστηκε με εισήγηση των προπονητών του να ενταχθεί από τώρα και επίσημα στην επαγγελματική ομάδα του Παναιτωλικού, προκειμένου να μπει στο κλίμα της ομάδας από αυτή την ηλικία.
Ο Βασίλης Μεταξούλης έγινε ο μικρότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Παναιτωλικού που εντάσσεται στην επαγγελματική ομάδα. Πριν συμπληρώσει τα δεκαπέντε του χρόνια, έγινε μέλος της και θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει για να αναδείξει το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του. Είναι ταυτόχρονα ο πρώτος ποδοσφαιριστής που από την Παιδική, περνάει αυτομάτως στην Ανδρική ομάδα και ο έκτος στη σειρά που από τα τμήματα υποδομής του Παναιτωλικού κάνει το άλμα.
Την προηγούμενη τριετία πέντε νεαροί ποδοσφαιριστές ακολούθησαν αντίστοιχη πορεία, καθώς πάγια πολιτική είναι η προώθηση των παιδιών που έχουν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν στην ομάδα και να αποτελέσουν σταδιακά ένα ισχυρό ντόπιο κορμό. Πρώτα ο Δημήτρης Ρούσσης και ο Μπάμπης Νάκος. Στη συνέχεια ο Μιχάλης Μπακάκης και ο Γιάννης Πασάς. Το περασμένο καλοκαίρι ο Δημήτρης Μπερερής. Τώρα ο Βασίλης Μεταξούλης, ο "Βενιαμίν" της παρέας, που από την περασμένη Δευτέρα ζει το δικό του όνειρο.
Παραδέχεται ότι αιφνιδιάστηκε όταν έμαθε τα ευχάριστα νέα. «Όχι δεν το περίμενα, γιατί γνωρίζω ότι δεν είναι εύκολο να βρεθείς από την παιδική στην ανδρική ομάδα. Ο Παναιτωλικός λειτουργεί υποδειγματικά στα τμήματα των υποδομών και είναι σίγουρο πως στηρίζει τις προσπάθειες όλων των παιδιών, δίνοντας την ευκαιρία να δείξουν και τις δυνατότητές τους. Ξαφνιάστηκα όταν το άκουσα, αλλά ο ενθουσιασμός μου ήταν πολύ μεγάλος» μας είπε.
Δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του και για την υποδοχή που είχε στη μεγάλη ομάδα και το γενικότερο κλίμα που συνάντησε στ’ αποδυτήρια του Παναιτωλικού. «Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεσαι ξαφνικά μαζί με παίκτες που έχουν μεγάλη διαδρομή στο ποδόσφαιρο. Συνάντησα πολύ καλό κλίμα και με αγκάλιασαν όλοι με τη συμπεριφορά τους. Είναι πολύ ευχάριστο για εμένα να προπονούμαι μαζί τους».
Εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες πλέον υποχρεώσεις του και να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δόθηκε. Παράλληλα όμως να διατηρήσει σε ψηλό επίπεδο τις επιδόσεις του στο σχολείο. «Πιστεύω ότι με τη βοήθεια της οικογένειάς μου και της ομάδας θα τα καταφέρω. Χρειάζεται πολύ προσπάθεια και σκληρή δουλειά». Γνωρίζει ότι η δική του εξέλιξη μπορεί ν’ αποτελέσει κίνητρο και για τα υπόλοιπα παιδιά των τμημάτων υποδομής και καλεί όλους τους φίλους που απέκτησε εκεί, «να συνεχίσουν την σκληρή δουλειά», ευχόμενος ν’ ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

* Από το επίσημο περιοδικό της ΠΑΕ Παναιτωλικός YELLOW POWER


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVE CHAT