Labels

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Ανακοίνωση ΛΕ.ΦΙ.ΠΑ.

 ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ για ένα φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στην Παναχαΐκή και τον Παναιτωλικό που δεν άρχισε ποτέ, απλά έμεινε μόνο στην προθέρμανση
Η Λέσχη Φίλων Παναιτωλικού εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο της Γεωργαντά Γιώργο του οποίου είναι το κείμενο και οι πρωτόγνωρες εμπειρίες φρίκης και βίας που έζησε μαζί με άλλους φίλους της ομάδας στο γήπεδο της Αγυιάς στην Πάτρα.
“Είμαστε από τους πρώτους που φτάσαμε στο γήπεδο την ώρα της προθέρμανσης των ομάδων και με υπόδειξη της αστυνομίας πήγαμε στην εξέδρα που είχαν “ετοιμάσει” για εμάς. Δεν προλάβαμε να καθίσουμε όταν εξαγριωμένοι-βάρβαροι οπαδοί της Παναχαΐκής άρχισαν να ανεβαίνουν προς το μέρος μας ρίχνοντας τεράστιες πέτρες, χτυπώντας με μαχαίρια-ξύλα-ζώνες- μπουκάλια σπασμένα όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Για μια χούφτα 20 περίπου αλητών,όπως τους χαρακτήρισε και ο Αλέξης Κούγιας, είναι λογικό να αρχίσει ένα κυνηγητό πάνω στην εξέδρα προσπαθώντας ο καθένας να σωθεί. Οι πιο άτυχοι ήταν αυτοί που αναγκάστηκαν να πηδήξουν στον αγωνιστικό χώρο από μεγάλο ύψος, με αποτέλεσμα άλλος να σπάσει πόδι,χέρι και να μετακομιστούν αργότερα με δύο ασθενοφόρα στο νοσοκομείο του Ρίου.”
Στο σημείο αυτό καταγγέλλουμε την αδιαφορία της αστυνομίας που ενώ ήταν εκεί δεν προέβη έστω σε μία σύλληψη. Καταγγέλλουμε την ΠΑΕ Παναχαΐκή που δεν μπόρεσε να διαφυλάξει ούτε 40 άτομα Αγρινιώτες(μεταξύ αυτών και παιδιά) που ήμασταν εκείνη την ώρα στο γήπεδο. Κατηγορούμε τους παίκτες της Παναχαΐκής που δεν διέκοψε ούτε ένας την προθέρμανση του, συμπαραστεκόμενος στην προσπάθεια αμύνης από την πλευρά μας.
Από την άλλη πλευρά εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Παναιτωλικός Μάκη Μπελεβώνη που έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να μας διαφυλάξει από τους κάφρους της Παναχαΐκής και μάλιστα μας συμπεριέλαβε στο λεωφορείο της αποστολής της ομάδας για να μπορέσουμε να βγούμε από το γήπεδο. Εκφράζουμε επίσης τις ευχαριστίες μας στον προπονητή μας Γιάννη Νταλακούρα, σε όλη την αποστολή της ομάδος μας και φυσικά στους ΠΑΙΚΤΕΣ (ειδικά στους Μπελεβώνη και Αναστασιάδη) που πρώτοι έτρεξαν προς την εξέδρα την ώρα της προθέρμανσης τους προσπαθώντας να αποτρέψουν το κακό που γινόταν.
Για μια ακόμη φορά το ποδόσφαιρο πληγώνεται και να ευχηθούμε να είναι η τελευταία.
Αποδείχτηκε τελικά ότι ήταν λάθος η επιλογή της συγκεκριμένης ομάδος για διεξαγωγή φιλικού αγώνα. Τέλος θα περιμένουμε από την πλευρά του κυρίου Κούγια να κάνει πράξη όλα αυτά τα οποία δήλωσε ώστε να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικά 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVE CHAT